Dahab plattegrond

Dahab is niet zo groot, met een beetje conditie is alles binnen loopafstand. Of u pakt een van de vele taxi’s die door de straten rijden. Van het ene punt in Dahab naar het andere uitserste betaalt u c.a. 10 pond (1,25 euro).
Wel is het handig om voor uw verblijf in Dahab even te bedenken in welke plaats / wijk u wilt vertoeven. Ze verschillen nogal van elkaar.

Laguna
De grote hotels en all inclusive ketens zitten meestal vanaf de laguna en zuidelijker. U bent dan ver verwijderd van het echte Dahab. De laguna zelf is nog wel binnen loopafstands, maar resorts zoals Daniela Village en Happy life (vaak de lastminute aanbiedingen in Dahab) bevinden zich vele kilometers(ten noorden of ten zuiden)  buiten het dorp. U moet dus altijd met een busje of taxi om de sfeer van Dahab te proeven.

Masbat
Masbat is het gebied rondom de (commerciele) boulevard, waar het touristencentrum van Dahab met zijn vele winkeltjes en restaurantjes zich bevindt. Er zijn enkele hotels langs de boulevard waar u direct in de touristenzone bent. Dit is wel wat drukker / lawaaiiger dan andere delen van Dahab.

Assala
Assala is de oude volkswijk van Dahab waar met name veel bedoeinen wonen. Als u wat avontuurlijk van geest bent is het leuk om ‘tussen de locals’ te verblijven maar bedenk wel dat er nauwelijks straatverlichting is en veel overlast van afval, druk verkeer etc. Met name ‘s avonds, als je na het eten terugloopt in het donker zonder straatverlichting is het best een avontuur.

Mashraba
Mashraba ligt tussen de laguna en Masbat, de commerciele boulevard. Het is een mengeling van prive huizen, lokale bevolking, bedoeinen en wat appartement gebouwen. Het ligt wat verder van de boulevard en er zijn niet zoveel hotels, maar vooral woonhuizen van locals, bedoeinen en enkele expats.

Eel Garden / Lighthouse
Deze wijk ligt in het verlengde van de commerciele boulevard aan de noordzijde. Er liggen enkele goede hotels en appartementen. De wijk ligt dichtbij de start van de commerciele boulevard (c.a. 200 mtr afstand) en dichtbij (c.a. 400 mtr) het oude stadscentrum Assala. Het is de rustigste en wat chiquere wijk van Dahab, met huizen vlakbij het strand. Onze appartementen liggen hier, op c.a. 40 meter van het strand.

De meeste goedkope hotels, woningen en appartementen zult u tegenkomen in de wijken als Assalah en Mashraba. Prijzen kunnen soms wel 50 % schelen. Maar daar krijg je ook wat voor terug. Vaak is er veel drukte, afval en geluidsoverlast waardoor met name russische toeristen er verblijven. Bedenk dus goed welke locatie u wilt voor uw vakantie.